IMG_20210804_142452

Tofukook sarnaneb tekstuurilt kohupiimakoogiga ning tofu kogust varieerides on võimalik saada kreemisem või tihkem kook. Minu hinnangul üks maitsvamaid kooke üldse ning valmistamine on väga lihtne.

Retsept:

Põhja tegemiseks purusta küpsised ning sega need sulamargariini ja kakaoga. Tõsta segu ~26 cm ümmarguse vormi (pigem väiksem, kui suurem) ja lükka lusikaga ühtlaselt laiali. Aseta vorm külmkappi.

Katte valmistamiseks pane kõik koostisosad (peale marjade) korraga köögikombaini või blendrisse, kuni mass muutub ühtlaseks kreemiks. Vala saadud kreem vormi küpsisepõhja peale, kaunista julgelt marjadega ning aseta ahju 180 kraadi juurde ~30 minutiks. Kook on valmis siis, kui kate pealt enam palju ei läigi ja vormi kõigutades kreem väga ei võdise.

Kook peaks vähemalt tund aega ahjust väljas jahtuma ja seejärel külmkapis liikuma, et veelgi taheneda.

Koostisosad:

Põhi:

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 60 g sulatatud margariini
  • 2 spl kakaopulbrit

Kate:

  • 2 pakki pehmet tofut (600 g)
  • 1 purk kookoskreemi
  • 3/4 tassi suhkrut
  • 1/2 apelsini mahl
  • 1/2 sidruni mahl
  • 1 tl vanillisuhkrut (või vanilliekstrakti)
  • 1/2 tl soola
  • marjad kõige peale

Seotud postitused

ma ei taju seda

ma ei taju seda
mis toimub küll
kõik lendab nii kiiresti
ma jään maha ju
mina olen paigal ja kõik liigub eest
ma elan aegluubis
tahaks vaigistada hetke
ja elada kiirendusel
inimtaju vähim üksus on mulle liiga suur
miks ei võiks ma valikuliselt elada
ainult enda valitud hetkedel
tekib probleem
millised hetked ma siis valiks?
millised pole seda väärt
ja miks ma selle osas praegu midagi ette ei võta?
elu täis suuri küsimusi
ja liiga palju aega
et nendele mõelda

Loe edasi »

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.