Tofukook sarnaneb tekstuurilt kohupiimakoogiga ning tofu kogust varieerides on võimalik saada kreemisem või tihkem kook. Minu hinnangul üks maitsvamaid kooke üldse ning valmistamine on väga lihtne.
Retsept:
Põhja tegemiseks purusta küpsised ning sega need sulamargariini ja kakaoga. Tõsta segu ~26 cm ümmarguse vormi (pigem väiksem, kui suurem) ja lükka lusikaga ühtlaselt laiali. Aseta vorm külmkappi.
Katte valmistamiseks pane kõik koostisosad (peale marjade) korraga köögikombaini või blendrisse, kuni mass muutub ühtlaseks kreemiks. Vala saadud kreem vormi küpsisepõhja peale, kaunista julgelt marjadega ning aseta ahju 180 kraadi juurde ~30 minutiks. Kook on valmis siis, kui kate pealt enam palju ei läigi ja vormi kõigutades kreem väga ei võdise.
Kook peaks vähemalt tund aega ahjust väljas jahtuma ja seejärel külmkapis liikuma, et veelgi taheneda.
Koostisosad:
Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid
- 60 g sulatatud margariini
- 2 spl kakaopulbrit
Kate:
- 2 pakki pehmet tofut (600 g)
- 1 purk kookoskreemi
- 3/4 tassi suhkrut
- 1/2 apelsini mahl
- 1/2 sidruni mahl
- 1 tl vanillisuhkrut (või vanilliekstrakti)
- 1/2 tl soola
- marjad kõige peale