IMG_20210828_180258

Toitev pirukas, millest jätkub külmkapis pikaks ajaks. Valmistamine võtab küll aega (keetmine + ahjus), aga tulemus viib minu arust keele alla ja on seda väärt.

Retsept:

Paned läätsed magedasse vette keema. Samal ajal pruunista pannil tükeldatud sibul. Tükelda suvikõrvits ribadeks ja lisa pannile. Järgmisena lisa tükeldatud küüslauk, tomat ja marineeritud kurk ning maitsestamiseks karri ja sool või sojakaste. Hauta segu, kuni läätsed valmivad. Kurna läätsed ning lisa segule. Maitse segu, lisa vajadusel veel maitseaineid. Hauta veel, kuni vedelikku on vähemaks jäänud.

Lisa täidis ahjuplaadil ootavale taignale. Soovi korral keera taignaääred segu peale. Küpseta pirukat 200 kraadi juures, kuni taignaääred on kuldpruunid ja pirukas valmis (umbes 30 minutit).

Koostisosad:

  • pärmitainas (mina ostsin poest, aga võid teha ka ise, ca 400 g)
  • 1 suur suvikõrvits
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 350 g rohelisi või pruune läätsi (keetmata kujul)
  • 1-2 spl karripulbrit
  • 2 tomatit
  • 2 marineeritud kurki
  • “mida iganes sul kapis on”, mina panin nt porrut

Retsepti allikas

Seotud postitused

ma ei taju seda

ma ei taju seda
mis toimub küll
kõik lendab nii kiiresti
ma jään maha ju
mina olen paigal ja kõik liigub eest
ma elan aegluubis
tahaks vaigistada hetke
ja elada kiirendusel
inimtaju vähim üksus on mulle liiga suur
miks ei võiks ma valikuliselt elada
ainult enda valitud hetkedel
tekib probleem
millised hetked ma siis valiks?
millised pole seda väärt
ja miks ma selle osas praegu midagi ette ei võta?
elu täis suuri küsimusi
ja liiga palju aega
et nendele mõelda

Loe edasi »

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.