Toitev pirukas, millest jätkub külmkapis pikaks ajaks. Valmistamine võtab küll aega (keetmine + ahjus), aga tulemus viib minu arust keele alla ja on seda väärt.
Retsept:
Paned läätsed magedasse vette keema. Samal ajal pruunista pannil tükeldatud sibul. Tükelda suvikõrvits ribadeks ja lisa pannile. Järgmisena lisa tükeldatud küüslauk, tomat ja marineeritud kurk ning maitsestamiseks karri ja sool või sojakaste. Hauta segu, kuni läätsed valmivad. Kurna läätsed ning lisa segule. Maitse segu, lisa vajadusel veel maitseaineid. Hauta veel, kuni vedelikku on vähemaks jäänud.
Lisa täidis ahjuplaadil ootavale taignale. Soovi korral keera taignaääred segu peale. Küpseta pirukat 200 kraadi juures, kuni taignaääred on kuldpruunid ja pirukas valmis (umbes 30 minutit).
Koostisosad:
- pärmitainas (mina ostsin poest, aga võid teha ka ise, ca 400 g)
- 1 suur suvikõrvits
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 350 g rohelisi või pruune läätsi (keetmata kujul)
- 1-2 spl karripulbrit
- 2 tomatit
- 2 marineeritud kurki
- “mida iganes sul kapis on”, mina panin nt porrut