Porgandikook

porgandikook

Täiega maitsev kook! Ainus miinus on see, et see on üsna tihke, mitte õhuline. Samas on positiivne külg see, et rohkem kui ühte tükki ei jaksa ma korraga ära süüa. Minu arust maitseb see külmalt serveerides kõige paremini, seega võimalusel valmista kook päev enne serveerimist.

Retsept:

Pane ahi 180 kraadi peale kuumenema. Sega jahu kookoshelveste, soola, küpsetuspulbri, piparkoogimaitseaine ja kartulitärklisega läbi. Kui viitsid riivida, siis riivi pooled porgandid ja lisa segule. Seejärel lõika ülejäänud porgandid (või kõik porgandid, kui sa riivida ei viitsinud) juppideks ja püreesta blendris 1-2 minutit (sõltuvalt masina võimsusest) koos suhkru, vee, õunaäädika ja oliiviõliga – soovitan blendrisse kõigepealt valada vedelad koostisosad, et paremini seguneks. Kui ahi on kuum, sega kuiv segu märja seguga lävi. Kata keskmine sügavam ahjuvorm küpsetuspaberiga. Küpseta 40 minutit.

Samal ajal, kui kook on ahjus, valmista glasuur: püreesta kõik koostisosad blendris ühtlaselt kreemjaks. Kui kook on ahjust väljas, lase sel mõni minut jahtuda ja seejärel kata glasuuriga. Aseta külma paariks tunniks või üle öö tahenema.

Koostisosad:

  • 200 g jahu
  • 180 g kookoshelbeid
  • näpuotsaga soola
  • 2 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 2 kuhjaga spl kartulitärklist
  • 600 g porgandeid (u 6 tk)
  • 150 g suhkrut
  • 300 ml vett
  • 1 tl õunaäädikat
  • 100 ml oliiviõli

Glasuur:

  • 200 g india pähkleid
  • 3 spl vedelat kookosrasva (või rapsiõli)
  • ühe sidruni koor
  • 1 tl sidrunimahla
  • 3 spl suhkrut
  • 100 ml vett

Seotud postitused

Oapilaff

Kiire ja lihtne toit, mida on mugav valmistada suurtest kogustes korraga. Kui ma ei üldse viitsi süüa teha, aga nälg näpistab, siis valmistan just seda.

Loe edasi »

Läätsepirukas

Toitev pirukas, millest jätkub külmkapis pikaks ajaks. Valmistamine võtab küll aega (keetmine + ahjus), aga tulemus viib minu arust keele alla ja on seda väärt.

Loe edasi »

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.