IMG_20210610_184100

Ma tean, et koostisosad on üllatavad, aga see on ausalt maitsev (isegi mu ema oli nõus). See on päris toitev, pool bataati sobib üheks toidukorraks.

Retsept:

Säti ahi 200 °C peale. Torka bataadid kergelt kahvliga läbi (aur pääseb siis välja) ja aseta ahju. Küpseta u 45 min, kuni bataat on kahliga torgates pehme. Sel ajal, kui bataat küpseb, kuumuta õlitatud pann keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, lisa kikerherned ühe kihina. Vahetevahel segades küpseta kuni on pruunistunud (u 7 min). Lisa sidrunimahl, seesamiseemned ja sool. Serveerimiseks lõika bataat pooleks, kougi seest veidi pehmet kraami välja ning aseta saadud lootsikusse esmalt kikerherned, siis hapukapsas ja kõige lõpuks tahiini.

Koostisosad:

  • bataat, 4 tk (suured)
  • kikerherned, 1 purk
  • sidrun, 0,5 tk (mahl)
  • hapukapsas, 120 g
  • tahiini, 4 tl
  • seesamiseemned, 1 spl
  • sool, 0,25 tl

Retsepti allikas

Seotud postitused

Läätsepirukas

Toitev pirukas, millest jätkub külmkapis pikaks ajaks. Valmistamine võtab küll aega (keetmine + ahjus), aga tulemus viib minu arust keele alla ja on seda väärt.

Loe edasi »

Tofukook

Tofukook sarnaneb tekstuurilt kohupiimakoogiga ning tofu kogust varieerides on võimalik saada kreemisem või tihkem kook. Minu hinnangul üks maitsvamaid kooke üldse ning valmistamine on väga

Loe edasi »

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga