Ma tean, et koostisosad on üllatavad, aga see on ausalt maitsev (isegi mu ema oli nõus). See on päris toitev, pool bataati sobib üheks toidukorraks.
Retsept:
Säti ahi 200 °C peale. Torka bataadid kergelt kahvliga läbi (aur pääseb siis välja) ja aseta ahju. Küpseta u 45 min, kuni bataat on kahliga torgates pehme. Sel ajal, kui bataat küpseb, kuumuta õlitatud pann keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, lisa kikerherned ühe kihina. Vahetevahel segades küpseta kuni on pruunistunud (u 7 min). Lisa sidrunimahl, seesamiseemned ja sool. Serveerimiseks lõika bataat pooleks, kougi seest veidi pehmet kraami välja ning aseta saadud lootsikusse esmalt kikerherned, siis hapukapsas ja kõige lõpuks tahiini.
Koostisosad:
- bataat, 4 tk (suured)
- kikerherned, 1 purk
- sidrun, 0,5 tk (mahl)
- hapukapsas, 120 g
- tahiini, 4 tl
- seesamiseemned, 1 spl
- sool, 0,25 tl