soks

Väga lollikindel retsept, mida sobib serveerida vegan-skeptikutele. Maitseb nagu üks tavaline mõnus šokolaadikook.

Retsept:

Sega kõik kuivained kokku. Lisa õli, kohv ja vesi. Sega kõik kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm küpsetusvormi. Küpseta 25 minutit 180 kraadi juures. Lase täielikult jahtuda. Glasuuri jaoks sulata veevannil1 tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale. Kaunista mandlilaastudega, mida soovitan esmalt röstida ahjus 4 minutit 180 kraadi juures (kuldpruuni värvuseni).

Koostisosad:

  • 350 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 30 g kakaod
  • 0,25 tl soola
  • 200 g suhkrut
  • 150 ml õli
  • 150 ml sooja kohvi
  • 150 ml sooja vett
  • 60 ml taimset piima (glasuur)
  • 200 g tumedat šokolaadi (glasuur)
  • mandlilaastud (kaunistuseks)

Retsepti allikas

Märkused

  1. Kui sa ei tea, kuidas see käib: pane väiksesse potti natuke vett ja aseta pliidile madalal kuumusel. Poti peale aseta šokolaaditükkidega kauss nii, et kauss ei puudutaks vett. Ära lse vett keema. Sega ja kuumuta, kuni saad ühtlase segu.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga