Üsna vallatu kook, mida soovitan kindlasti serveerida värskete marjadega.
Retsept:
Taina valmistamiseks sega kokku suhkrur, vanillisuhkur, jahu, küpsetuspulber, muskaatpähkel. Lisa õli ja sõtku kätega ühtlaseks tainaks. Jaga tainas pooleks ning lisa poolele tainale kakaopulbrit (sõtku ka see ühtlaseks). Suru pruun tainas ~20 cm diameetriga koogivormi põhja. Lisa teisele taina osale pool banaani (kui on liiga vedel, lisa veidi jahu). Sõtku ühtlaseks. Rulli tainarulliga peeneks, u 0,5 cm kõrguseks pinnaks (kuju pole oluline) ning aseta ahjuplaadile. Pane pruun koogipõhi ja hele tainas ahju küpsema ning küpseta kuni need on muutunud veidi krõbedaks ja hele taigen veidi kuldseks. Võta ahjust välja ning lase jahtuda. Purusta sõrmede vahel hele taigen (ei pea olema peen puru) ning sega tofukreemiga (vm kreemiga), lisa veidi vanillisuhkrut ja sidrunimahla. Tõsta segu lusikaga pruuni koogipõhja peale ning laota ühtlaselt laiali.
Valmista šokolaadivaap. Glasuuri jaoks sulata veevannil1 tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale. Pane kook külmkappi ja lase enne serveerimist vähemalt paar tundi seista.
Koostisosad:
- 180 ml taimeõli
- 2 tassi jahu
- 0,5 tassi suhkrut
- näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
- pool banaani
- veidi vanillisuhkrut (või vanilliekstrakti)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- natuke sidrunimahla
- mõni spl kakaopulbrit
- 0,25 tassi sojapiima
- 100 g tumedat šokolaadi
- 400 g sidruni-vanilli tofukreemi (või vegan hapukoor/paksem jogurt)