Sobib rohkem kõrvalroaks kui suureks eineks. Väga paindlik roog, võib lisada mistahes köögivilju, mis kapist parasjagu leida annab. Mida õhem kiht köögivilju tuleb, seda krõbedam on tulemus. Mina lähen aga rohkem mahu peale välja ja laon kõrge kuhja, mis lõpus meenutab veidi lasanjet.
Retsept:
Viiluta suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Kata ahjuvormi põhi tomatikastmega. Lisa suvikõrvits, hakitud sibul ja teised köögiviljad (kui soovid). Pane maitse järgi soola, cayenne’i pipart (või tšillipipart) ning riivsaia. Kõige peale laota mõned vegan juustuviilud. Küpseta ahjus 190 kraadi juures 30–60 minutit, kuni roog on pealt veidi pruunistunud (küpsemisaeg sõltub paksusest).
Koostisosad:
- suvikõrvits, 1 tk
- sibul, 1 tk
- tomatikaste (nt ürtidega), 1 purk
- vegan juust, mõned viilud
- köögiviljad omal valikul (porgand, avokaado, paprika…)
- riivsai (valikuline)
- cayenne’i pipar
- sool