Šokolaadi-kookoskook

Screenshot 2021-07-22 at 16.04.44

Maheda ja mõnusa maitsega kook. Šokolaad ja kookos sobivad siin imehästi kokku. Näeb uhke välja ja sobib külalistele pakkuda. Retsept tundub jube pikk, aga tegelikult on lihtne (kahjuks peab ootama, et kook külmas tarduks).

Retsept:

Kontrolli, kas su kookosõli on toatemperatuuril tahke. Kui ei ole, pane natukeseks ajaks külmkappi, kuni see on tahke. Taina valmistamiseks sega kokku kuivained ning lisa kookosõli. Haki kookosõli kahvli või noaga taina sisse (eesmärk on teha õlitükid väiksemaks ja saada pudenev tainas). Soovi korral võid hoopis kõik koostisosad köögikombainiga kokku segada.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Aseta tainas ~23 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud (eelistatavalt lahtikäivasse) vormi ja suru ühtlaselt laiali (väga kõrgeks pole servi vaja ajada). Võid taina vormimiseks kasutada nt klaasipõhja. Küpseta ahjus 15–25 minutit. Mida tumedam tainas, seda kõvem ta on. Lase korralikult jahtuda.

Täidise ehk šokolaadikreemi valmistamiseks pane kuumakindlasse anumasse kookoskreem ja šokolaad. Kuumuta segu mikrolaineahjus madalal võimsusel, aeg-ajalt välja võttes ja korralikult segades. Kui täidis on segades ühtlane, siis rohkem pole kuumutada vaja. Vala segu jahtunud tainale ning aseta kook külmkappi, kuni see on tahenenud (vähemalt mitu tundi, eelistatavalt terve öö).

Koostisosad:

Tainas:

  • 120 g jahu
  • 50 g mandlijahu
  • 100 g suhkrut
  • 110 g kookosõli
  • 0,5 tl soola

Täidis:

  • 400 ml kookoskreemi
  • 200 g tumedat šokolaadi (tükeldatud)
  • 1 tl vanilliekstrakti

Retsepti allikas

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga