Need brownie’d on tihked (mitte õhulised) ja küllaltki šokolaadised. Serveeri vegan jäätise1 või marjadega.
Retsept:
Sega väikeses kausis linaseemnejahu veega ning aseta kõrvale. Kuumuta ahi 180 kraadini ja kata 18 x 28 cm (vm sarnase pindalaga, pigem väiksemasse kui suuremasse) vormi küpsetuspaberiga.
Sulata margariin (soovitan Keijut) ja sega see suhkruga. Lisa linaseemnevärk ja vanilliekstrakt, sega ühtlaseks. Sama kausi kohal sõelu sisse jahu ja kakaopulber. Lisa sool2 ja küpsetuspulber ning sega kokku, kuid hoidu üle segamast. Haki tume šokolaad ja lisa pool sellest tainale. Vala tainas vormi ning silu ühtlaseks. Raputa ülejäänud šokolaad peale.
Küpseta 35–40 minutit. Välimuselt ei pruugi tunduda, et need valmis on, aga jahtudes tahenevad nad korralikult. Lase vormis jahtuda 15 minutit, seejärel eemalda küpsetuspaberi abil brownie’d vormist ning lase veel 15–30 minutit jahtuda. Lõika lahti ja serveeri (soovitan kõik kohe lahti lõigata ja tükkidena säilitada, sest toatemperatuuril/külmikus muutuvad nad üsna pudedaks).
Koostisosad:
- 4 spl linaseemnejahu
- pool klaasi vett
- 150 g margariini
- 200 g suhkrut (nt segu pruunist ja valgest)
- 1 spl vanilliekstrakti
- 115 g jahu
- 80 g kakaopulbrit
- 0,5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 200 g tumedat šokolaadi