Kas sul on hea meel haige olla?

drugs-g0a90f30ce_1920

Kui me oleme terved, siis me tavaliselt ei mõtle haigeks jäämisest. Isegi kui mõtleme, siis me kindlasti ei oota haigeks jäämist. Aga kui sa ühel hetkel tõesti külmetuse, koroona või gripi külge saad, siis on kaks varianti:

  1. sul on kahju, et asjad tegemata jäävad – teeksid neid hea meelega, kui enesetunne parem oleks
  2. sul on (salaja) hea meel, et võid puhata ilma süümepiinadeta

Muidugi võib sul olla kahju ning salaja hea meel samal ajal – see tundub üsna loomulik. Ma soovitan olla ettevaatlik selle teise punktiga: mida rõõmsam sa oled, et saad toimetustest pausi võtta, seda suurem on tõenäosus, et su töö ja puhkamise tasakaal on paigast ära. Kui sa järgmine kord haige oled, ürita märgata seda tunnet endas.

Kui sul on (salaja) hea meel, et võid puhata ilma süümepiinadeta, siis mõtle neile küsimustele:

  1. kas sa tunned end tihti halvasti, kui “vaba aeg” on?
  2. kas sul on raske eristada hetki, mil töötad või puhkad?
  3. kas tunned tööd tehes, et pole piisavalt keskendunud/produktiivne?

Jah-vastus võib tähendada, et saaksid enda enesetunnet oluliselt parandada, kui su töö/puhkamise suhe parem oleks. Mõned viisid seda parandada on kindel rutiin, erinev keskkond tööks ja puhkamiseks, tööd segavate tegurite vähendamine ja puhkuse kalendrisse lisamine. Selle asemel, et minu nõu kuulata, võta taimeriga 5 minutit, et ise lahendusi leida, ning kaalu vastupidiseid nõuandeid.

Seotud postitused

ma ei taju seda

ma ei taju seda
mis toimub küll
kõik lendab nii kiiresti
ma jään maha ju
mina olen paigal ja kõik liigub eest
ma elan aegluubis
tahaks vaigistada hetke
ja elada kiirendusel
inimtaju vähim üksus on mulle liiga suur
miks ei võiks ma valikuliselt elada
ainult enda valitud hetkedel
tekib probleem
millised hetked ma siis valiks?
millised pole seda väärt
ja miks ma selle osas praegu midagi ette ei võta?
elu täis suuri küsimusi
ja liiga palju aega
et nendele mõelda

Loe edasi »

Porgandikook

Täiega maitsev kook! Ainus miinus on see, et see on üsna tihke, mitte õhuline. Samas on positiivne külg see, et rohkem kui ühte tükki ei

Loe edasi »

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.